Northcom

Pohjoismaiden johtava viestintäratkaisujen toimittaja

Aiemmin olimme Insalko. Yhdessä pohjoismaisten sisaryhtiöidemme kanssa olemme muuttaneet nimemme Northcomiksi ja olemme kriittisen viestinnän laite- ja ratkaisutoimittaja.

Insalko

Oy Insalko Ab:n tarina alkoi vuodesta 1952, jolloin yritys perustettiin.  Aluksi toimintamme keskittyi laivanrakennusteollisuuden agentuureihin. Vuosikymmenten aikana laajensimme toimintaamme myös koneiden ja laitteiden maahantuojana paperi- ja prosessi- sekä konepajateollisuuteen. 1980-luvun lopulla otimme valikoimiimme radiopuhelimet lisälaitteineen.

Viestintälaitetoimittaja Insalkosta tuli 2010-luvulla. Vuoden 2017 keväällä meistä tuli osa norjalaista VHF Group -konsernia, joka nykyisin tunnetaan nimellä Northcom Solution.

Northcomin taustaa

Northcom Solution -konsernin ensimmäisen yrityksen perustamisesta on kulunut yli 50 vuotta. Vuosien varrella yritykset ovat toimineet kussakin Pohjoismaassa eri nimillä ja toimittaneet langattomia viestintäratkaisuja sekä julkiselle että yksityiselle sektorille.

Viestintätekniikka kehittyy jatkuvasti ja haluamme olla edistyksen kärjessä mukana parhailla toimivilla ratkaisuilla. Meillä on sisaryritystemme kanssa Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa ainutlaatuinen tietämys viestintätekniikasta. Yhdistämme pohjoismaisen osaamisemme ja tarjoamme asiakkaillemme entistä parempia viestintäratkaisuja yhteisellä nimellä Northcom.

Northcom tänään

Maailmassa, jossa viestintätekniikka kehittyy koko ajan, autamme toimivien ratkaisujen rakentamisessa. Analogisen radioviestinnän alusta lähtien olemme olleet mukana kehittämässä monimutkaisia digitaalisen viestinnän ratkaisuja DMR- ja Tetra-päätelaitteisiin, tukiasemiin sekä IP-/LTE -integraatioihin. Tämän lisäksi Northcom on tänään myös merkittävä toimija langattomassa viestinnässä 4G/5G ja mobiilireitittimen avulla.

Laajan tuotevalikoiman lisäksi tarjoamme asiakkaillemme laajaa ja merkittävää osaamistamme. Olemme innovatiivisia, teknologiavetoisia ja haluamme tuoda turvallisuutta asiakkaidemme jokapäiväiseen elämään.

Olemme ylpeitä voidessamme työskennellä läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa mm. yleisen turvallisuuden, asevoimien, raskaan teollisuuden, lentokenttien, turvallisuusyhtiöiden, julkisen liikenteen aloilla. Asiakkaillamme on ainutlaatuisia tarpeita ja he tarvitsevat vakaan ja turvallisen viestinnän päivittäisessä työssään. Tavoitteenamme on toimittaa heille kriittiseen viestintään saumattomasti toimivia ratkaisuja, jotka palvelevat joka tilanteessa.

 

Northcom tulevaisuudessa

Tiedostamme, että koko ajan tulee uusia tuotteita ja ratkaisuja, jotka muuttavat alaa. Sen vuoksi pyrimme olemaan jo varhaisessa vaiheessa ajan tasalla ja tarjoamaan asiakkaillemme uusinta tekniikkaa. Olemme aina kiinnostuneita erilaisista yhteistyömahdollisuuksista ja toimimme linkkinä alan eri toimijoiden välillä.

Nimenmuutoksen myötä Northcom on entistä vahvempi toimija yhdessä pohjoismaisten sisaryritysten kanssa. Olemme iso organisaatio, joka antaa meille entistä enemmän mahdollisuuksia tarjota laajempaa osaamista ja entistä parempia viestintäratkaisuja.

Emoyhtiö Northcom on ISO-sertifioitu yritys, joka pyrkii jatkuvasti varmistamaan järjestelmien, henkilöstön ja osastojen laadun.